DEPARTAMENTUL DE GRANTURI SI CERCETARE STIINTIFICA

Apelul transnational pentru proiecte de cercetare in domeniul neurostiintelor

In data de 9 ianuarie 2015, in cadrul proiectului ERA-NET "Network of European Funding for Neuroscience Research - NEURON" va fi lansat apelul transnational pentru proiecte de cercetare in domeniul neurostiintelor "European Research Projects on Neurodevelopmental Disorders". Proiectele de cercetare trebuie sa acopere cel putin una din urmatoarele arii:

cercetare fundamentala privind patogeneza si/sau etiologia tulburarilor neurodevelopmentale, aceasta poate include dezvoltarea de resurse inovatoare sau resurse comune, precum si noi tehnologii pentru predictie, prevenire sau tratament al bolii;

cercetare clinica, inclusiv exploatarea de noi seturi de date clinice, pentru dezvoltarea de noi strategii pentru diagnostic, terapie si proceduri de reabilitare pentru boli in care mecanismele de neurodezvoltare joaca rol cheie.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 9 martie 2015 iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 23 iunie 2015. Detalii privind apelul sunt prezentate la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3918/Apel-Neuron-2015.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian
Telefon: 021.302. 3893; Email: [email protected]

Al 7-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul bolilor rare

In cadrul proiectului E-RARE 3 a fost lansat al 7-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul bolilor rare "Transnational Research Projects on Rare Diseases". Scopul apelului este acela de a da posibilitatea oamenilor de stiinta din diferite tari sa dezvolte colaborari eficiente in proiecte comune de cercetare interdisciplinara, bazate pe complementaritate si schimb de expertiza, cu clara abordare pentru cercetarea translationala. Proiectele trebuie sa aiba ca tematica un grup de boli rare sau o singura boala rara (conform definitiei europene - boala ce afecteaza nu mai mult de 5 din 10.000 de persoane din Comunitatea Europeana, statele asociate si Canada). Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 18 februarie 2015 iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 2 iunie 2015. Detalii privind apelul sunt prezentate la: Apel E-RARE 2015

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian
Telefon: 021.302. 3893 Email: [email protected]

Al 6-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET

S-a lansat al 6-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina - aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii. Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomedicina, temele fiind: medicina regenerativa; diagnosticare; sisteme tinta de livrare. Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim de trei grupuri de cercetare din trei tari diferite, inclusiv cel putin doua grupuri de cercetare eligibile din EuroNanoMed II tara / regiuni care participa la al 6-lea apel transnational. Numarul maxim de participanti pentru consortiul proiectului este de sapte. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 03 martie 2015 ora 17:00 (CET). Mai multe informatii sunt disponibile la: Apel EuroNanoMed II ERA - NET 2015

Persoana de contact UEFISCDI: Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: [email protected]

POSDRU: Lansarea cererilor de propuneri de proiecte 169, 170 și 171 din 21 august 2014

 Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, anunță publicarea în Monitorul Oficial nr. 585/5.08.2014 a Ordinului pentru aprobarea Ghidului Solicitantului Condiţii Generale aferent cererilor de propuneri de proiecte lansate în cadrul POSDRU 2007-2013 în anul 2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 169 „Formare profesională pentru îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii“, nr. 170 „Şanse egale şi respect“, nr. 171 „Iniţiative transnaţionale pentru o piaţă inclusivă a muncii“. Pentru Cererile de propuneri de proiecte nr. 169, nr. 170 și nr. 171, sistemul informatic ActionWeb va fi deschis din data de 21.08.2014, ora 10.00, până în data de 4.09.2014, ora 16.00, sau până la momentul depunerii cererii de finanţare de către solicitant.
Sursa: AM POSDRU

Seminarii "Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020"

Inregistrarile continua pentru seminariile "Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020" organizate in datele de 10 Decembrie 2014, in Brasov si 11 Decembrie 2014, in Cluj Napoca.

Asociatia Managerilor si Administratorilor de Cercetare din Romania (RARMA), cu sprijinul UEFISCDI, sustin organizarea acestor seminarii care au ca scop pregatirea cercetatorilor, managerilor de cercetare si altor persoane interesate din ONG-uri, in vederea elaborarii unor propuneri profesionale si competitive pentru Programul European de Cercetare, HORIZON 2020.

Pe agenda seminarului se regasesc topici precum: relevanta Programului European de Cercetare HORIZON 2020 pentru politicile UE, cele mai frecvente problemele intalnite in elaborarea propunerilor de proiecte si criteriile de succes ale acestora. De asemnea, in cadrul seminarului, sunt furnizate sfaturi despre cum se culeg informatiile, cum se selecteaza partenerii strategici si despre cum se poate evita suprapunerea in scrierea propunerilor de proiecte. Ultima parte a seminarului este dedicata strategiilor pentru elaborarea unor propuneri de proiecte de succes.

Pentru detalii privind seminariile si inregistrare accesati www.rarma.ro

Locatii:

Miercuri 10 Decembrie 2014, in Brasov
Universitatea Transilvania, Sala UI6, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Str. Iuliu Maniu nr.41A

Joi 11 Decembrie 2014, in Cluj Napoca
Universitatea Tehnica, Sala Aula Alexandru Domsa, str Constantin Daicoviciu, nr 15

Persoana de contact UEFISCDI: Andreea Popa

Telefon: 021.307.19.10; Email: [email protected]

Raport activitate UEFISCDI

Imaginea de ansamblu privind desfasurarea competitiilor organizate in cadrul Programelor PNCDI II; rezultatele obtinute in cadrul proiectelor finantate; acordurile de colaborare stabilite cu institutii de prestigiu, recunoscute la nivel international sunt doar cateva din sectiunile Raportului de activitate UEFISCDI, pentru perioada ianuarie 2013 - septembrie 2014, disponibil la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3894/RaportActivitate.html

Persoana de contact UEFISCDI: Adriana Rotar
Telefon: 021.308.05.67; Email: [email protected]

Apel in pregatire E-RARE

Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare privind bolile rare Transnational Research Projects on Rare Diseases va fi lansat pe 15 decembrie 2014, in cadrul proiectului E-RARE extins la o a treia faza pentru a sustine in continuare coordonarea eforturilor de cercetare ale tarilor europene in domeniul bolilor rare si pentru punerea in aplicare a obiectivelor International Rare Disease Research Consortium (IRDiRC).

Apelul va fi lansat de agentiile de finantare partenere impreuna cu Comisia Europeana,in cadrul mecanismului ERA-NET co-fund.

Mai multe informatii sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3895/Apel-E-RARE-2015.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian:
Telefon: 021.302.38.93; Email: [email protected]

Premierea rezultatelor cercetarii - articole Competitie 2014

Dragi colegi,

 Dorim sa va informam ca au fost lansate urmatoarele competitii destinate
 stimularii cercetarii stiintifice in Romania, in special in randul
 tinerilor:

 1. Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe
 de cercetare independente


http://www.research.ro/ro/articol/3581/programe-na-ionale-planul-national-de-cercetare-dezvoltare-si-inovare-2007-2013-programe-componente-lansare-competi-ie-pentru-tinere-echipe-de-cercetare

 2. Bursa tanarului cercetator

http://www.research.ro/ro/articol/3582/programe-na-ionale-planul-national-de-cercetare-dezvoltare-si-inovare-2007-2013-programe-componente-lansare-competi-ie-pentru-bursa-tanarului-cercetator

 3. Premierea obtinerii atestatului de abilitare

http://www.research.ro/ro/articol/3583/lansare-competi-ie-pentru-premierea-atestatului-de-abilitare

Departamentul de Granturi si Cercetare Stiintifica va sta la
dispozitie in cazul ca doriti sa aplicati.

Va urez succes,
Prof Dr Dragos Vinereanu

Lansare competitie Bursa Tanarului Cercetator

A fost lansata competitia dedicata Bursei Tanarului Cercetator care are ca scop sustinerea absolventilor de liceu promotia 2014, cu rezultate excelente obtinute in ultimii 2 ani la olimpiade internationale sau in competitii internationale/globale de inovare (premii I, II, III/ medalii de aur, argint, bronz sau alte forme de premiere echivalente), inmatriculati intr-o universitate din Romania, in anul universitar 2014/2015.

Prin finantarea acestor burse se doreste stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare si integrarea acestora in grupuri de cercetare performante din universitati sau din laboratoare de cercetare, de drept public din Romania.

Competitia este organizata in cadrul Programului Resurse Umane al Planului National de Cercetare-Dezvoltare-Inovare II (PNCDI II).

Criteriile de eligibilitate, bugetul si calendarul competitional sunt prezentate detaliat in pachetul de informatii disponibil la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3837/Bursa-Tanarului-Cercetator--Competitie-2014.html

In situatia in care identificati posibili beneficiari ai acestor burse, va rugam sa-i incurajati sa aplice, termenul limita pentru depunerea cererilor de acordare a bursei este 21.11.2014, ora 24:00

Persoana de contact UEFISCDI: Gabriela Chiric

Telefon: 021.308.05.63 Email: [email protected]

Seminarii „Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020”

Asociatia Managerilor si Administratorilor de Cercetare din Romania (RARMA), cu sprijinul UEFISCDI, organizeaza Seminarul cu tema “Cum sa scrii o propunere competitiva pentru Programul HORIZON 2020”.

Scopul seminarului este acela de a pregati cercetatori, manageri de cercetare si alte persoane interesate din ONG-uri, in vederea elaborarii de propuneri profesionale si competitive pentru Programul European de Cercetare, HORIZON 2020.

Cursurile sunt oferite de firma Hyperion Ltd din Irlanda, Trainer Dr. Sean McCarthy care, din 1997 si pana in prezent, a sustinut cursuri in 29 de tari la care au asistat peste 48.000 de participanti.

Locatii:

- Miercuri 10 Decembrie 2014 in Brasov, Universitatea Transilvania, Sala UI6, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Str. Iuliu Maniu nr.41A

- Joi 11 Decembrie 2014 in Cluj Napoca, Universitatea Tehnica, Sala Aula Alexandru Domsa, str Constantin Daicoviciu, nr 15

Pentru detalii privind seminariile si inregistrare accesati: www.rarma.ro

Persoana de contact: Andreea Popa

Telefon: 021.307.19.10 Email: [email protected]

Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul biotehnologiei marine

In cadrul proiectului Marine Biotech Marine biotechnology ERA-NET a fost lansat primul apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul biotehnologiei marine "The development of biorefinery processes for marine bioresources".

Scopul principal al apelului este de a stimula activitati europene comune de cercetare si dezvoltare in domeniul biotehnologiei marine. Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale. Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 8 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.


Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 10 decembrie 2014, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 30 aprilie 2015.

Detalii privind apelul sunt disponibile la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3858/Marine-biotechnology-ERA-NET.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian

Telefon: 021.302. 3893 Email: [email protected]

Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul sistemelor biologice

In cadrul proiectului ERASysAPP ERA-NET for Systems Biology Applications a fost lansat al 2-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul sistemelor biologice "Further Transfer of Systems Biology Knowledge into Applications"

Obiectivul principal al apelului este de a genera colaborare transnationala pentru cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor biologice, in Aria Europeana de Cercetare.

Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale. Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 6 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 14 ianuarie 2015.

Apelul este prezentat in detaliu la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3871/Apel-ERASysAPP.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian
Telefon: 021.302. 3893 Email: [email protected]

Targul educational U.S. Alumni Fair

Comisia Fulbright Romano-Americana organizeaza in premiera in tara noastra Targul educational U.S. Alumni Fair, care va avea loc vineri, 21 noiembrie 2014, de la 10.30 la 13.30, la Sala de Expozitii a Universitatii de Urbanism si Arhitectura “Ion Mincu” Bucuresti, Strada Academiei nr. 18-20.

Cu acest prilej, membri ai Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti cat si bursieri Fulbright americani vor prezenta 24 de universitati din diverse regiuni ale Statelor Unite, in calitate de absolventi ai acestora, si vor sta de vorba cu publicul interesat de oportunitati de studiu in S.U.A. si de sistemul de invatamant american.

Vizitatorii vor avea ocazia sa afle si amanunte despre resursele si activitatile oferite de Centrul de Consiliere Educationala al Comisiei Fulbright (FEAC-Education USA), dar si despre programul de burse Fulbright pentru cetatenii romani.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.fulbright.ro/

Contact[email protected]

Apel CHIST-ERA 2014

A fost deschis cel de-al 5-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele doua domenii:
  • Resilient Trustworthy Cyber-Physical Systems (RTCPS)
  • Human Language Understanding: Grounding Language Learning (HDC)
Romania va sustine participarea cercetatorilor in ambele tematici de cercetare, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Propunerile se pot depune pana cel tarziu 13 ianuarie 2015 (17:00 CET). Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la acest apel) sunt disponibile la Apel CHIST-ERA 2014

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru
Telefon: +40 213 080 561
Email: [email protected]

Apel FLAG-ERA

Primul apel comun transnational (JTC), in cadrul proiectului FLAG-ERA a fost lansat pe 27 octombrie 2014.

Temele principale ale apelului sunt:

  • Graphene
  • Human Brain Project (HBP)
Proiectul FLAG - ERA, reuneste organizatii nationale si regionale de finantare, printre care se numara si UEFISCDI, cu scopul de a sprijini conceptul si programele de tip Flagship pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii emergente.

Exista o singura etapa pentru depunerea propunerilor de proiecte, termenul limita fiind 27 ianuarie 2015.

Prezentarea in detaliu a apelului este disponibila la: Apel FLAG-ERA

Persoana de contact UEFISCDI:
Domnica Cotet
Telefon: +40 213 023 880 Email: [email protected]

Burse si programe de cercetare Alexander von Humboldt

Fundatia Alexander von Humboldt pune la dispozitie burse de cercetare si programe de cercetare in forma unor premii pentru cercetatori cu calificare inalta si rezultate deosebite, care doresc sa efectueze un stagiu de cercetare in Germania.

Programele fundatiei se adreseaza cadrelor didactice universitare si cercetatorilor aflati in diferite etape ale parcursului lor, de la stadiul post-doc pana la cercetatori de varf, recunoscuti in plan international. Programele fundatiei pot fi accesate aici

In cadrul programelor de cercetare si al programului de burse competitia este deschisa, se poate candida in oricare moment al anului. Nu exista cote pentru tari ori discipline. In egala masura se incurajeaza candidatura femeilor cercetator. Fundatia pune la dispozitie si o gama larga de programe pentru alumni. Dupa incheierea primului stagiu de cercetare, fundatia sustine si promoveaza prin reteaua Humboldt relatiile intre fostii ei bursieri. Aceasta cuprinde 26.000 de cercetatori din peste 140 de tari. Pentru informatii suplimentare accesati pagina www.humboldt-foundation.de

Rezultatele competitiei Proiecte Tineri Cercetatori - 2014, organizata de UMF Carol Davila, Bucuresti

Competitie Romania- Franta

In baza acordului incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale – MEN (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu ANR, lanseaza cea de-a cincea competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.
Procedura de aplicare, calendarul competitiei, documentele utile sunt prezentate in detaliu:
http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html
Persoana de contact UEFISCDI: Monica Cruceru
Telefon: 021.308.05.61 Email: [email protected]

Apel SIINN ERA NET

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului SIINN ERA NET anunta lansarea celui de al treilea apel comun transnational pentru proiecte de cercetare transnationale privind aspectele legate de riscurile potentiale ale nanomaterialelor fabricate pentru mediu, sanatatea umana si siguranta.
Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nano-materiale fabricate, care se incadreaza in tematicile: evaluarea expunerii; mecanismele de toxicitate; impactul nano-materialelor fabricate asupra mediului; efectele nano-materialelor asupra sanatatii umane.
Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 16 ianuarie 2015 ora 12.00 A.M CET (07.00, ora Washington DC)
Pachetul de informatii asociat apelului este disponibil:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3830/Apel-SIINN-ERA-NET--2014.html
Persoana de contact UEFISCDI:Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: [email protected] 

Competitie Romania- Franta

In baza acordului incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale – MEN (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu ANR, lanseaza cea de-a cincea competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Procedura de aplicare, calendarul competitiei, documentele utile sunt prezentate in detaliu: aici

Persoana de contact UEFISCDI: Monica Cruceru  Telefon: 021.308.05.61 Email: [email protected]

Apel SIINN ERA NET

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului SIINN ERA NET anunta lansarea celui de al treilea apel comun transnational pentru proiecte de cercetare transnationale privind aspectele legate de riscurile potentiale ale nanomaterialelor fabricate pentru mediu, sanatatea umana si siguranta.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nano-materiale fabricate, care se incadreaza in tematicile: evaluarea expunerii; mecanismele de toxicitate; impactul nano-materialelor fabricate asupra mediului; efectele nano-materialelor asupra sanatatii umane.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 16 ianuarie 2015 ora 12.00 A.M CET (07.00, ora Washington DC)

Pachetul de informatii asociat apelului este disponibil: Apel SIIN ERA NET

Persoana de contact UEFISCDI: Mihaela Manole  Telefon: 021.302.38.63 Email: [email protected]

Comisia Fulbright din Romania

Portretele bursierilor Fulbright, informatii referitoare la granturile puse la dispozitia cadrelor didactice precum si activitatile curente sunt prezentate in detaliu in buletinele informative ale Comisiei Fulbright din Romania

Contact: Email: [email protected]

Cafeneaua de Inovare

Antreprenori din domeniul tehnologiei, investitori, reprezentanti ai structurilor europene si nationale, actori importanti pentru ecosistemul antreprenorial romanesc se intalnesc luni 29 septembrie 2014, incepand cu ora 14:00, la cea de-a 3-a editie a Cafenelei de Inovare.

Discutiile acestei editii sunt concetrate pe Agenda Digitala Europeana, oportunitatile si provocarile pentru antreprenori, importanta clusterelor in stimularea inovarii si proprietatea intelectuala.

Cafeneaua de Inovare este o initiativa UEFISCDI prin care se doreste facilitarea cadrului general pentru dezvoltarea instrumentelor de finantare public-private. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin proiectele eDigiregion, SEE Technology, Vibe, Finno, Cloud.

Detalii privind aceasta editie a Cafenelei de Inovare gasiti la: www.cafeneauadeinovare.ro

Locatie: TechHub, Bucuresti (Str. Nicolae Filipescu, Nr. 39-41)

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021.307.19.59
Email: [email protected]

Balkan Venture Forum

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului Venture Initiative in Balkan Europe-VIBE, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei (SEE), invita toate firmele inovative la Forumul Balkan Venture Forum - BkVF.

A-6-a editie a forumului va avea loc in perioada 12-13 noiembrie 2014, Nova Gorica, Slovenia . Antreprenorii din zone precum stiintele vietii, tehnologia informatiei au posibilitatea de a-si prezenta activitatea, de a se intalni cu beneficiarii, partenerii strategici, investitorii si reprezentanti ai capitalului de risc.

Mai multe detalii despre program, speakeri si oportunitati de prezentare a propriei idei de afaceri, sunt disponibile aici.

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi Telefon: 021.302.38.59
Email: [email protected]

Proiectul SEE-Technology

In cadrul proiectului SEE-Technology partenerii, printre care se numara si UEFISCDI, au identificat solutii de imbunatatire si dezvoltare a serviciilor de asistenta pentru IMM-urile inovative, oferite de centrele universitare si de catre parcurile stiintifice, in vederea facilitarii adoptarii ideilor de cercetare si a produselor printr-un acces mai bun la cunoastere, la resurse si la piete, atat la nivel national cat si la nivel transnational.

Informatii detaliate privind rezultatele obtinute in cadrul proiectului pot fi accesate: SEE-Technology

Persoana de contact UEFISCDI:
Catalin Molagic: Telefon: 021.308.05.87
Email: [email protected]

Apel in pregatire ERA MBT

In luna octombrie 2014, in cadrul proiectului Marine Biotech "Marine biotechnology ERA-NET" va fi lansat primul apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul biotehnologiei marine "The development of biorefinery processes for marine bioresources".

Scopul principal al apelului este de a stimula activitati europene comune de cercetare si dezvoltare in domeniul biotehnologiei marine.

Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale.Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Vor fi finantate doar proiecte transnationale. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 8 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

Documentele apelului vor fi publicate in luna octombrie 2014 la adresa Apel-in-pregatire-ERA-MBT.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Simona Stoian: Telefon: 021.302.38.93
Email: [email protected]

Geography of Urban Research in Europe

You are invited to a survey about transnational research collaborations in Europe. The purpose of this survey is to map the landscape of research collaborations between researchers in Europe. The result will hopefully give an understanding of how researchers in Europe collaborate and what your opinions are of these collaborations. This study is conducted on behalf of "JPI Urban Europe".

The survey is anonymous, no specific answers will be highlighted; the results of this study will be presented in forms of figures and tables.

It takes approximately 15 minutes to answer this survey.

The results will be important input in the development of support infrastructures for transnational urban research collaboration.

Please fill out the form before 3/10/2014 by clicking on the link below:

https://sv.surveymonkey.com/s/8K53ZHW

If you have any questions about the survey, please send the message to:
[email protected] 

The Fulbright Senior Postdoctoral Program for Visiting Scholars 2015-2016

The Romanian-U.S. Fulbright Commission announces the annual competition  for "Fulbright Senior Postdoctoral Awards" for Romanian professors,  researchers and professionals who have a doctoral degree or equivalent  (certified). Grants are available for conducting research and/or lecturing in the U.S. universities.

The Fulbright Senior Postdoctoral program provides international travel, accident/sickness insurance and a monthly stipend covering accommodation and living expenses.

Application deadline: November 10th, 2014

More details at:
http://www.fulbright.ro/news/384-the-fulbright-senior-postdoctoral-program-for-visiting-scholars-2015-2016

For further details, please send your inquiries to: [email protected] 

Informatii cu privire la următoarea și ultimul call HIVERA (JTC-2014)

Eveniment de lansare: 11-12.09.2014, Hotel Mariott, Budapesta, Ungaria
Deadline pentru aplicatii: 15.11.2014
Mai multe informatii pe: www.hivera.eu

Lansare competitie Proiecte Tineri Cercetatori - competitie interna 2014, UMF Carol Davila, Bucuresti

Proiecte_Tineri_cercetatori_2014-regulament_de_desfasurare.pdf
cererefin_2014.doc

Un nou partener in cadrul consortiul proiectului EraNet - Rus Plus

Consortiul proiectului EraNet- Rus Plus a admis un nou partener care si-a exprimat dorinta de a participa in proiect ca agentie de finantare: Research Foundation-Flanders, (FWO) Belgia. Fundatia flamanda va aduce o finantare in valoare de 800.000 euro (4 proiecte X 200.000 euro).

Contact:
Email: [email protected]

Fundatia pentru o societate deschisa a lansat competitia "Serendino - Unde dai si unde crapa!"

Daca ai o idee care poate sa-i ajute pe cei care au nevoie de ajutor, inscrie-te in competitie pe www.serendino.ro pana pe 18 august 2014, scrie cateva cuvinte despre ideea ta si incerca sa-i dai viata intr-un clip scurt. In urma jurizarii se vor acorda 15 premii pentru cele mai inovatoare idei, in valoare totala de 16.000 de dolari USA, si finantari pentru punerea in practica a ideilor valoroase.

Contact:
Email: [email protected]

Valorificarea resurselor intangibile in cadrul proiectului EVLIA

UEFISCDI implementeaza in perioada 2012-2014 proiectul EVLIA prin Programul de Cooperare Transnationala a Sud-Estului Europei.EVLIA dezvolta o metodologie de evaluare a resurselor de proprietate intelectuala si intangibile. Aceasta metodologie elaborata in cadrul proiectului EVLIA faciliteaza accesul IMM-ului pe piata financiara printr-o abordare in trei pasi:

Pas 1: Vizualizarea resurselor intangibile printr-o analiza preliminara a acestora;
Pas 2: Valorificarea resurselor intangibile si elaborarea planului de afaceri;
Pas 3: Evaluarea resurselor intangibile.

Metodologia de evaluare este prezentata in detaliu aici

Contact:
Email: [email protected]

Prima competiție IMI2 - deadline 12 noiembrie 2014

Pe data de  9 iulie 2014 s-a lansat prima competiție IMI2 –cu doua teme :
a) modificarea terapeiei  diabetului de tip I;
b)  cercetarea in domeniul degenerarii  maculare asociate cu imbătrânirea .
Data limită pentru lansarea exprimărilor de interes:  12 noiembrie 2014

Mai multe informatii sunt disponibile la adresa : http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-13
In plus, institutia IMI organizeaza o serie de webinarii pentru explicarea temelor si a regulilor de aplicare in perioada 11.07.2014- 03.09.2014.
 Mai multe detalii sunt disponibile la:
http://www.imi.europa.eu/events/2014/06/17/imi-2-1st-call-webinars
Pe data de  30 septembrie 2014,  la  Bruxelles se va organiza o zi de informare IMI.Mai multe detalii sunt disponibile la:
http://www.imi.europa.eu/events/2014/06/16/imi-2-open-info-day-2014
Persoana de contact: Ioana Ispas, consilier afaceri europene. E-mail: [email protected]

Dear Researcher, Dear Manager,

In Horizon 2020 there is a budget of almost €80 billion available for research and innovation projects for the next 7 years.

It takes a great idea, a motivated consortium and a well-structured project proposal to stand out from all the rest and be selected for funding. Great success comes only after the project is successfully accomplished, your goals are achieved and the reports prove you have spent as much as you planned.

Therefore, with this announcement we would like to invite you to:

15th International EU Grant Academy© from 21 to 26 September 2014 in beautiful town of Portoroz, Slovenia

Internationally recognised experts will be pleased to share with you their rich experiences in cooperation between industry and research organizations.

The five day programme will cover all the topics you need for a successful project proposal preparation and efficient management of your project.

Join us! The early bird rate is valid until 31 July 2014.

We have already received applications from Croatia, Estonia, Finland, Romania, Turkey and many more.

EU Grant Academy© in 2013 had 23 participants from 8 countries: Croatia, Czech Republic, Hungary, Poland, Russia, Serbia, Slovenia and Turkey.

For details on the programme, other information and the application form, visit:
http://rr-co.eu/eugrantacademy

Printable brochure is available here: http://ad.rr-co.eu/International-EU-Grant-Academy-2014.pdf

CUM SA SCRII O PROPUNERE COMPETITIVA PENTRU HORIZON 2020?

Asociatia Romana a Managerilor si Administratorilor de Cercetare (RARMA)
Trainer Sean McCarthy, Hyperion Ltd, Irlanda in colaborare cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)

Organizeaza Seminarul cu tema “Cum sa scrii o propunere competitiva pentru Programul HORIZON 2020”, Vineri, 11 Iulie 2014, Biblioteca Universitatii Politehnica din Bucuresti, Sala 2.1, etaj 2, Splaiul Independentei 313 Corp A Bucuresti

http://www.rarma.ro/cum-sa-scrii-o-propunere-competitiva-pentru-horizon-2020/

Asistenta pentru comercializarea produselor inovatoare 

S-a prelungit termenul de aplicare la cea de-a doua editie a Programului de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP)! Noul termen pentru primirea aplicatiilor este 31 iulie 2014 . Sunt invitati sa aplice toti inovatorii si antreprenorii din Romania care au dezvoltat o tehnologie inovatoare cu care vor sa ajunga pe piete internationale, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic.
Aplicatiile se fac online, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro
Aflat deja la a doua editie, RICAP este un program care sustine antreprenorii romani cu tehnologii inovative sa ajunga pe piata internationala cu produsele lor. Pe toata durata programului, participantii selectati au acces la vasta retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, beneficiaza de oportunitati de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialisti de top din SUA si Romania si dezvolta instrumente in vederea comercializarii.
RICAP este un program realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.
Mai multe detalii la http://ricap.ro/blog/ si [email protected]

Apel ERA.Net RUS Plus 2014-S&T 

A fost lansat apelul ERA.Net RUS Plus S&T.
Avand sustinerea Comisiei Europene, cei 27 de membrii ai consortiului ERA.Net RUS Plus (intre care si UEFISCDI) propun lansarea unui apel comun unic pentru proiecte transnationale de cercetare stiintifica in urmatoarele domenii: nanotehnologii/materiale/productie de tehnologii, sanatate, mediu inconjurator/schimbari climaterice, stiinte sociale/umaniste cat si proiecte de inovare.
Apelul este prezentat in detaliu: aici
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este: 25 Septembrie 2014, ora 17 CET
Persoana de contact UEFISCDI:
Domnica Cotet: Telefon: 021.302.38.80
Email: domnica.cote[email protected]

Startup Weekend Brasov - 4-6 iulie 2014

Startup Weekend este o retea globala de lideri si antreprenori pasionati, ce inspira, educa si sustin echipe si comunitati sa formeze idei si sa le lanseze. Este un eveniment al schimbarilor, un eveniment in care lucrurile se fac diferit si ajung la potential maxim.
Startup Weekend este un concept centrat pe educatie experientiala. Participantii construiesc prototipuri, le supun validarii in timp ce colaboreaza cu alti oameni pasionati si specializati, ce au backgrounduri si puncte de vedere diferite. Mai mult, acestia au ocazia de a interactiona direct cu mentorii si juriul evenimentului – lideri ai comunitatii tech pentru a-si face ideile fezabile.
Incepand cu pitch-urile de vineri seara, participantii isi aduc cele mai bune idei si ii inspira pe ceilalti sa li se alature si sa formeze o echipa. Echipele se formeaza organic in jurul celor mai bune idei si apoi au 54 de ore sa creeze modele de business pe ideile formate, sa programeze, se conceapa designul, iar ulterior se testeaza si se valideaza conceptele.
Pentru orice informatie suplimentara, va stau la dispozitie: site-ul oficial al evenimentului si pagina de facebook
.

Aplicatii la Orizont 2020

Pentru gasirea de parteneri pentru aplicatii la Orizont 2020,
puteti sa folositi portalul Comisiei Europene CORDIS:

https://cordis.europa.eu/partners/web/guest/home

URGEMED editia 6, intre 5-6 IUNIE 2014, CENTRUL DE CONFERINTE AUDITORIUM, MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI, BUCURESTI

URGENTE MEDICO-CHIRUGICALE: DE LA CAZURI CLINICE COMENTATE LA ALGORITME DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE  CAROL DAVILA va invita in perioada 5-6 iunie 2014 la cea de-a sasea editie a CURSULUI NATIONAL URGEMED. Consacrat prin actualitatea si calitatea informatiilor, CURSUL NATIONAL URGEMED ESTE SINGURUL CURS CARE SE DESFASOARA SUB FORMA DE DIALOG INTRE REPUTATI MEDICI SPECIALISTI, LIDERI IN DOMENIUL MEDICAL, SI MEDICI FORMATORI IN MEDICINA DE FAMILIE. PENTRU PRIMA DATA, CAZURILE CLINICE VOR FI PREZENTATE DE MEDICII SPECIALISTI, IAR ALGORITMELE DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT DE CATRE MEDICII DE FAMILIE!

CURSUL NATIONAL URGEMED 6 ESTE CREDITAT CU 11 ORE DE EDUCATIE MEDICALA CONTINUA DE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA.

Pentru inscrieri si informatii, accesati WWW.URGEMED.RO

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/EVENTS/234466073410307/

INFORMATII:

ASOCIATIA MEDICILOR DE FAMILIE BUCURESTI-ILFOV
Str. Ionel Perlea nr. 10, Sector. 1, Bucuresti
Tel.: 021 314 95 71
[email protected]
www.amf-b.ro

EVENT MANAGEMENT:

MEDIA MED PUBLICIS
Tel.: 031 101 32 21
Fax: 031 101 32 24
[email protected]
www.mediamed.ro

AAL FORUM 2014

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este membra a Asociatiei AAL (Ambient Assisted Living), participand activ in cadrul asociatiei la activitatile legate de evaluarea, monitorizarea si finantarea activitatilor de cercetare din domeniul AAL pentru partenerii romani implicati in proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare la nivel international.

UEFISCDI, avand sprijinul Asociatiei AAL si al Ministerului Educatiei Nationale, va organiza in perioada 9 - 12 septembrie 2014 , la Bucuresti, al 6-lea Forum Ambient Assisted Living (AAL) Programme.

Evenimentul se adreseaza persoanelor care activeaza in domeniul AAL din Europa, reprezentantilor Comisiei Europene, ai platformei europene Age, al domeniul TIC, utilizatorilor finali si cercetatorilor.

Inregistrare (early booking fee before July 1st): AAL FORUM - Registration Form

Detalii privind sesiunile plenare si paralele, evenimentele asociate sunt disponibile la: www.aalforum.eu

Discutii pe topicile sesiunilor parelele si informatii de ultima ora privind forumul pot fi urmarite pe contul Twitter: #AALFORUM

Persoana de contact UEFISCDI:
Ioana Fagarasan Telefon: +40 21 302 38 81
Email: [email protected]

Sedinte publice de prezentare a rezultatelor 

In perioada 18-19 iunie, UEFISCDI, in calitate de agentie de finantare, creeaza contextul favorabil prezentarii rezultatelor obtinute intr-un esantion din proiectele de cercetare finantate, in competitia 2011, din Programele IDEI, PARTENERIATE si RESURSE UMANE.

La aceste sedinte publice poate participa orice reprezentant al comunitatii stiintifice din Romania interesat de temele abordate. Participarea se poate face prin transmiterea, cu cel putin 3 zile inainte de desfasurarea sedintei, a unei intentii de participare (prin email) persoanei de contact in functie de Program si tema abordata.

Locatie: Biblioteca Nationala a Romaniei (Bd.Unirii nr.22, sector 3, Bucuresti)

Teme abordate:
Programe IDEI si RESURSE UMANE
Program PARTENERIATE

Persoane de contact UEFISCDI:
Programe IDEI si RESURSE UMANE: Irina Bitescu Telefon: 021.308.05.34
Email: [email protected]
Program PARTENERIATE: Mihaela Fratila Telefon: 021. 302.38.86
Email: [email protected]

Policy Support Internship UEFISCDI

UEFISCDI cauta intern pentru Compartimentul Administrarea Programelor de Inovare care sa asiste la studiile si analizele efectuate pentru realizarea politicilor in domeniul CDI, cu precadere in cele care vizeaza inovarea si cresterea economica.

Persoanele interesate trebuie sa depuna, pana in data de 27 iunie CV-ul impreuna cu o scrisoare de intentie la adresa: [email protected]

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi: Telefon: 021.302.38.59
Email: marius.[email protected]

Ati dezvoltat un produs tehnologic inovator?

RICAP va sprijina sa il comercializati la nivel international!
S-au deschis aplicatiile la a doua editie a Programului de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP)! Sunt invitati sa aplice toti antreprenorii din Romania care au dezvoltat o tehnologie inovativa cu care vor sa ajunga pe piete internationale, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic.

Aplicatiile se fac online, in perioada 3 iunie - 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro

Mai multe informatii despre suportul oferit de RICAP si procesul de aplicare vor fi disponibile si in cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defasura in luna iunie: calendar evenimente

Aflat deja la a doua editie, RICAP este un program care sustine antreprenorii romani cu tehnologii inovative sa ajunga pe piata internationala cu produsele lor. Pe toata durata programului, participantii selectati au acces la vasta retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, beneficiaza de oportunitati de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialisti de top din SUA si Romania si dezvolta instrumente in vederea comercializarii.

RICAP este un program realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.

Mai multe detalii la http://ricap.ro/blog/ si [email protected]

Conferinta de Internationalizare prin inovare in politici de cercetare si invatamant superior

Manifestand o constanta preocupare pentru dezvoltarea strategica a invatamantului superior, cercetarii, dezvoltarii si inovarii din Romania, UEFISCDI  organizeaza, in acelasi cadru al dezbaterilor cu actori relevanti in procesele de formulare a strategiilor si politicilor publice din educatie, cercetare si inovare, Conferinta de Internationalizare prin inovare in politici de cercetare si invatamant superior.
 Conferinta va avea loc la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Amfiteatul AN010 in data de 14 mai 2014 intre orele  9:00-15:00.
Reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, ai ARACIS, ANPCDEFP, ACBS, experti nationali si internationali, reprezentanti ai universitatilor din Romania, ai institutiilor de cerecetare publice si private, ai mediului de afaceri si ai societatii civile vor discuta despre  initiative in domeniul dezvoltarii sistemului public de cercetare, infrastructurilor de cercetare, capacitatii de horizon scanning, bigdata si analitics. Discutiile se vor axa, in egala masura, asupra politicilor publice din invatamantul superior, cu accent pe echitate, internationalizare si management universitar, precum si pe imbunatatirea colectarii datelor in invatamantul superior.
 Evenimentul va oferi o perspectiva sistemica asupra proiectelor aflate in implementare si va constitui cadrul lansarii a patru noi proiecte din fonduri structurale, PODCA si POSDRU.
 Detaliile referitoare la conferinta vor fi disponibile incepand cu data de 5 mai 2014 pe site-ul www.uefiscdi.gov.ro
 Contact:[email protected]

Competitia FameLab Romania 2014

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii sustine, in calitate de partener, cea de-a  VII-a editie  FameLab Romania.
 FameLab International este o competitie incitanta, organizata de  British Council, care umareste sa descopere tinerele talente in comunicarea stiintei.
 Competitia se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care studiaza sau lucreaza in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei sau  matematicii. Toti concurentii trebuie sa aiba un nivel intermediar de limba engleza. Finalistul FameLab Romania va participa la finala internationala cu o prezentare in limba engleza. Nu pot concura profesionistii in domeniul  comunicarii stiintei sau cei care au concurat in finalele anterioare FameLab Romania.
 Criteriile de selectie si formularul de inscriere sunt disponibile la:
http://www.britishcouncil.ro/programe/educatie/famelab

 Calendarul preselectiilor regionale poate fi accesat aici
 Contact: [email protected]  

Evenimente ERASysAPP - ERA-NET for Systems Biology Applications

In cadrul proiectului ERA-NET for Systems Biology Applications  ERASysAPP
 vor fi organizate, in anul 2014, ateliere de lucru si cursuri de instruire potrivit calendarului:14-15 mai 2014, Berlin, Germania
 Atelier de Lucru ERASysAPP pentru reprezentantii centrelor de cercetare
si  Atelierul de Lucru ERASysAPP  pentru mediul academic-industrie.
Inscrierile se fac la: https://www.erasysapp.eu/index.php?index=74
 6-10 octombrie 2014, Larnaca, Cypru
 Cursul de instruire  Stoichiometric and Kinetic Modeling of Biochemical Networks.Studenti si cercetatori sunt invitati sa se familiarizeze cu principiile de modelare ale retelelor biochimice si aplicatiile lor potentiale. Programul preliminar, detalii organizatorice sunt disponibile la http://www.erasysapp.eu/index.php?index=81
 Proiectul ERASysAPP este o initiativa la nivel european care are scopul de a coordona si de a spori oportunitatile de cercetare din domeniul Sistemelor Biologice. Un total de 16 parteneri, printre care se numara si UEFISCDI, coopereaza in acest proiect de tip ERA-NET, finantat in cadrul  Programului Cadru 7 pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica (FP7) al Uniunii Europene.
 Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian:
 Telefon:021.302.38.93
Email: [email protected]  

Proiectul KT- Force la final

 Proiectul KT FORCE este finantat prin programul INTERREG IV C, Capitalization Programme,in cadrul celei de a IV a sesiuni de propunere de proiecte si co-finantat prin FEDER.
 Prin acest proiect se  urmareste imbunatatirea politicilor de inovare si sprijinirea transferului tehnologic ( cercetare-industrie)  luand in considerare  experienta si nivelul de operare al oficiilor de  transfer tehnologic din cadrul institutelor de cercetare si al universitatilor din tarile partenere.
 In cadrul proiectului a fost realizat un document de analiza a practicilor si politicilor din tarile partenere  privind: licentierea tehnologiilor, crearea de start-up-uri si parteneriatul dintre universitati si industrie.
 Conferinta finala a proiectului va fi organizata in data de  28 mai 2014, la Porto, Portugalia.
 Site proiect:  http://www.ktforce.eu/about
 Persoana de contact UEFISCDI Domnica Cotet
Telefon:021.302.38.80
 Email: [email protected]

Proiect SEETechnology

In cadrul proiectului  SEETechnology pentru promovarea pe piata a produselor realizate de catre IMM-uri prin asimilarea rezultatelor cercetarii au fost inregistrate o serie de rezultate notabile.

 SEETechnology isi propune sa imbunatateasca si dezvolte serviciile de asistenta pentru IMM-urile innovative, servicii oferite de centrele universitare pentru asistenta IMM-urilor si de catre parcurile stiintifice in vederea facilitarii adoptarii ideilor de cercetare si a produselor printr-un acces mai bun la cunoastere, la resurse si la piete, atat la nivel national cat si la nivel transnational

Persoana de contact UEFISCDI:Catalin Molagic

 Telefon:021.308.05.87
 Email: [email protected]        

Seminar "Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020

Asociatia Managerilor si Administratorilor de Cercetare din Romania (RARMA) organizeaza Seminarul cu tema  Cum sa scrii o propunere competitiva pentru Programul HORIZON 2020.
 Cursurile sunt oferite de firma Hyperion Ltd din Irlanda, Trainer Dr. Sean McCarthy. Sean a fost implicat in peste 150 de propuneri de cercetare in cadrul programelor-cadru si a participat la peste 60 de proiecte-cadru. In 16 dintre aceste proiecte a ocupat pozitia de coordonator. In prezent se focuseaza pe proiectarea si furnizarea de cursuri pentru organizatiile care participa in programele de cercetare .
Din 1998 si pana in prezent a sustinut cursuri in 29 de tari unde a fost asistat de peste 38.000 de participanti.
 Scopul seminarului consta in pregatirea cercetatorilor, managerilor de   cercetare si alte persoane interesate din ONG-uri, in vederea elaborarii de propuneri profesionale si competitive pentru Programul  European de  Cercetare, HORIZON 2020.
 Seminarul este structurat astfel incat prezinta relevanta Programului European de Cercetare HORIZON 2020 pentru politicile UE, cele mai frecvente problemele intalnite in elaborarea propunerilor de proiecte precum si criteriile de succes ale acestora.  De asemnea,  furnizeaza  sfaturi despre cum se culeg informatiile, cum se selecteaza partenerii strategici si despre cum se poate evita suprapunerea in scrierea propunerilor de proiecte. Ultima parte a seminarului prezinta o strategie pentru elaborarea propunerilor de proiecte.
 Locatie: Biblioteca Universitatii Politehnica din Bucuresti, Sala 2.1, etaj 2, Splaiul Independentei 313 Corp A Bucuresti
 Detaliile privind seminarul si inregistrarea pot fi accesate la www.rarma.ro


Dragi colegi,


In data de 10 aprilie intre orele 13-15 la sediul Institutului
Cantacuzino , sala Jacques Monod - Splaiul Independentei 103, Reteaua
Nationala de Puncte de Contact Orizont 2020 va organiza o prezentare a
programului Sanatate si a programului Extinderea participarii tarilor cu
performante reduse in cercetare cu accent pe competitia Teaming. Crearea
de centre de excelenta competitive ( competitia Teaming ) este o
componenta de mare atractivitate din Orizont 2020 ( pana la 15 milioane
EUR /proiect direct de la Comisia Europeana) .Asa cum stiti pentru
aplicatiile la Teaming este nevoie de participarea unei agentii de
finantare sau cel putin de sprijinul acesteia, mentionat in scris. De
aceea organizam aceasta prezentare cu sprijinul DG Organism Intermediar
(Fonduri structurale) care a prevazut o componenta de teaming pentru
viitorul program .

AGENDA

13-13.10 Introducere.

13.10-13.25 [6] Prezentare generala Orizont 2020 - Ioana Ispas -
coordonator national NCP Orizont 2020 ,MEN

13.25-13-55 Extinderea participarii tarilor cu performante reduse in
cercetare. Competitiile Teaming si ERA CHAIRS - Monica Alexandru- NCP
Widening ,MEN

13.55-14.10 Masuri in sprijinul participantilor romani la competitia
Teaming din Orizont 2020 - Viorel Ioanas -consilier DGOI, MEN

14.10-14.40 Orizont 2020- Sanatate - tematici si programe finantate din
Orizont 2020 - Ioana Ispas NCP Sanatate MEN

14.40-15.00 Discutii

IOANA ISPAS

European Affairs Adviso r for Bioethics, Genomics and Health

 International Cooperation Department

Ministry of National Education

21-23 Mendeleev street ,Bucharest, Romania

 Tel: 004021 212 77 91

Fax : 004021 318 30 53

E-mail: [email protected]

Program Capacitati. Modulul III - Subprogram "Cofinantarea Romaniei la Programul Cadru 7"


Program Capacitati. Subprogram "Cooperari bilaterale - Programul de actiuni Integrate Romania - Franta"


Program Capacitati. Modulul III. Proiecte pentru Finantarea Participarii Unitatilor CDI Romanesti in Proiecte Internationale. Proiecte de Cercetare "Erk-like"


Program Idei. Subprogram "Workshop-uri Exploratorii"


Program Idei. Subprogram "Scoli de Studii Avansate"


Intalnire 18 mai PC7 Sanatate - formare de parteneriate

Agenda
Formular
Informatii generale

Proiectul Fit for Health organizeaza un Brokeraj Virtual

Stimati colaboratori,

Va reamintim faptul ca in perioada *7-11 Mai 2012* proiectul Fit for Health organizeaza un *Brokeraj Virtual* pentru a facilita crearea de consortii si dezvoltarea de propuneri de proiecte.

Va invitam pe aceasta cale sa va *revizuiti profilele/cautarile de parteneri* si sa specificati interesele dvs. pe domeniile de interes ale ultimului apel al PC7 (va rugam sa selectati maximum 5 domenii de interes).

Termenul pentru realizarea acestei activitati este cel tarziu *4.05.2012*.

Brokerajul virtual inseamna faptul ca vom asista fiecare organizatie din baza de date sa isi identifice parteneri relevanti.

Daca doriti sa participati la acest eveniment virtual cu organizatia dvs. ca si partener posibil pentru ideile altora sau sa cautati potentiali parteneri cu ideea dvs de proiect,  va trebui sa indepliniti urmatoarele *

Conditii*:

1)      Sa fiti inregistrati in baza de date www.fitforhealth.eu

2)      Sa aveti completat profilul de organizatie cu *topicile de
interes*pentru apelul 2012 bifate in sectiunea denumita
*Call topics* pentru situatia in care doriti sa fiti doar partener intr-un proiect fp7

3)      Sa aveti completata ideea de proiect (partner search) inclusiv cu topicile apelului 2012 astfel incat sa puteti gasi partenerii necesari pentru proiectul dvs.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.


Informatii la:
Silvia Doboveanu
Consultant

FM MANAGEMENT CONSULTANCY SRL (FMMC)*
*Tel*: +4 031 417 27 17 / +4 0731 315 485
*Fax*: +4 031 417 27 18
*email*:
[email protected], [email protected]

Extras din Ghidul consultativ publicat, priviind ultima competitie pentru proiecte din domeniul Sanatatii in cadrul PC 7

(al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative 2007 - 2013)

In cadrul Programului de parteneriat in cercetare CERES al Initiativei Central Europene, s-a deschis Apleul de propuneri pentru patru tipuri de parteneriate de cercetare post-doctorala. Informatii legate de eligibilitate, teme si proceduri de depunere a aplicatiilor se gasesc la pagina web: http://www.ceinet.org/content/research-fellowship-programme-ceres?tab=1, iar persoana de contact este dl. Alessandro LOMBARDO, email: [email protected], tel.: 0039 040 77 86 744

De asemenea, toate informatiile legate de acest demers sunt postate pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, la adresa:
http://www.ancs.ro/roarticol/2806/instrumente-suport-apel-ceres-2012-programul-de-burse-de-cercetare-al-initiativei-central-europene-termen-limita-30-aprilie-2012

Programul IDEI


Programul INOVARE


Programul Resurse Umane


In luna iulie 2012 se va lansa ultima competitie din PC7 ( Program Cadru) Sanatate. Cu toate acestea Comisia Europeana a publicat deja pe pagina de web CORDIS http://cordis.europa.eu/fp7/health/ un document orientativ privind temele pentru aceasta competitie. In acest an, prioritate au temele din domeniile:

  • cercetarea creierului,
  • rezistenta antimicrobiana la medicamente precum si cercetarea in domeniul bolilor cardiovasculare,
  • siguranta si eficacitatea terapiilor,
  • cancerul si sanatatea publica.

ORIENTATION PAPER
prepared in connection with the FP7 2013 Work Programme in the area of Health research

FP7-HEALTH-2013-INNOVATION-1 with 35 topics and indicative deadline 2 October 2012
and
FP7-HEALTH-2013-INNOVATION-2 with 2 topics and indicative deadline 25 September 2012

Apelul comun E-RARE2 ERA-NET pentru proiecte europene de cercetare privind bolile rare

A fost deschis cel de-al 5-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul bolilor rare, in cadrul proiectului E-RARE2 ERA-NET.

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3234/Apelul-comun-E-RARE2-ERA-NET-pentru-proiecte-europene-de-cercetare-privind-bolile-rare.html

Apel EuroNanoMed II ERA NET - 2012

In data de 10 decembrie 2012 s-a lansat al 4-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina - aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 4 martie 2012 ora 17.00 (CET).

Consortiul EuroNanoMed II ERA NET aloca un buget 12.488.000 euro pentru al 4-lea apel.

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3218/Apel-in-pregatire-EuroNanoMed-II-ERA-NET--2012.html

Dragi colegi,

Avand in vedere ca sunt in derulare mai multe competitii Orizont 2020, imi face placere sa va transmit numarul 3 din newsletter-ul retelei NCP Orizont 2020 unde gasiti informatii despre toate competitiile. Mai mult, aveti si link-urile pentru fiecare competitie in parte. Speram ca in acest fel sa gasiti cat mai repede subiectele de interes.

Cu cele mai bune ganduri,

Prof Dr Ileana Constantinescu
Prof Dr Dragos Vinereanu

Granturi SEE şi norvegiene pentru protecţia mediului și sănătate

Apel Neuron II 2014

Evenimente si lansari competitii dedicate CDI 2014

The Hubert H. Humphrey Fellowship Program 2015

Comisia Fulbright Romano-Americana anunta deschiderea Programului de burse "Hubert H. Humphrey" 2015-2016.
Prin acest program tinerii manageri din mediul public si privat din Romania au posibilitatea obtinerii unor burse de practica (10 luni) in universitati din Statele Unite ale Americii, in vederea dezvoltarii profesionale.
Formularul de aplicatie este disponibil la adresa: http://apply.embark.com/student/humphrey/fellowship
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 30 iulie 2014.
Detalii referitoare la acest Program sunt disponibile aici:

Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa [email protected]

The Fulbright Senior Postdoctoral Program for Visiting Scholars 2015-2016

Comisia Fulbright Romano-Americana a lansat competitia anuala "Fulbright Senior Postdoctoral Awards" dedicata profesorilor si cercetatorilor romani care au titlul de doctor sau echivalent. Granturile se acorda pentru activitati de cercetare sau predare in universitati din Statele Unite ale Americii.
Programul este prezentat detaliat aici.
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 10 noiembrie 2014.

Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa [email protected]

Proiecte Tineri Cercetatori - competitia interna 2014 Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila